Search found 16 matches

by SmiddyJR
Wed Jan 03, 2018 7:36 am
Forum: Resolved Issues (mintyPi)
Topic: [SOLVED] No Sound from MintyPi
Replies: 11
Views: 5141

Re: No Sound from MintyPi

So it turned out that I had two faulty speakers, and also the wire was slightly bridged on white as you said. After using a 3rd speaker I proven beforehand and cleaning up the wires I got audio back. It would appear with all the moving bits around troubleshooting i broke the screen ribbon cable so i...
by SmiddyJR
Sat Dec 23, 2017 4:02 am
Forum: Resolved Issues (mintyPi)
Topic: [SOLVED] No Sound from MintyPi
Replies: 11
Views: 5141

Re: No Sound from MintyPi

I also found this command which looks like the raspberry pi is seeing my DAC, how would i find out if my speaker works without wiring it to the DAC ?

aplay -l
Subdevice #0: subdevice #0
card 1: DAC [USB Audio DAC], device 0: USB Audio [USB Audio]
by SmiddyJR
Sat Dec 23, 2017 3:52 am
Forum: Resolved Issues (mintyPi)
Topic: [SOLVED] No Sound from MintyPi
Replies: 11
Views: 5141

Re: No Sound from MintyPi

Hey, Checked definitely not bridged there. Tried a fresh SD card just incase i messed with any settings. To rule out the DAC i used a good DAC that worked with headphones and wired up a speaker still no sound on PC or Raspberry Pi now. Got new USB wire and rewired to a 3rd speaker. Cant see what im ...
by SmiddyJR
Fri Dec 22, 2017 9:08 am
Forum: Resolved Issues (mintyPi)
Topic: [SOLVED] No Sound from MintyPi
Replies: 11
Views: 5141

Re: No Sound from MintyPi

Yeah ive snipped the wires back and redid the green and white solders again, new photo attached. Interestingly a USB DAC spare plugged in works fine with headphones. Tried soldering a new speaker but no luck, going to get the card out of the tin to make it easier. So far all continuity tests and wir...
by SmiddyJR
Fri Dec 22, 2017 7:35 am
Forum: Resolved Issues (mintyPi)
Topic: [SOLVED] No Sound from MintyPi
Replies: 11
Views: 5141

Re: No Sound from MintyPi

I just connected in via putty and got this response

Bus 001 Device 002: ID 08bb:2704 Texas Instruments Audio Codec
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
by SmiddyJR
Fri Dec 22, 2017 7:25 am
Forum: Resolved Issues (mintyPi)
Topic: [SOLVED] No Sound from MintyPi
Replies: 11
Views: 5141

Re: No Sound from MintyPi

Here are the photos attached. Not great focus when zoomed in, but my soldering definitely looked better from further away.
by SmiddyJR
Fri Dec 22, 2017 6:59 am
Forum: Resolved Issues (mintyPi)
Topic: [SOLVED] No Sound from MintyPi
Replies: 11
Views: 5141

[SOLVED] No Sound from MintyPi

Hey, Im having an issue and wanted to know if anyone has and idea what could be wrong. Just finished my first mintyPi (will be posting to show off corner when finished :) ) and I seem to be having issue with the sound. I have checked the wires using a multimeter, i had an issue that the green and wh...
by SmiddyJR
Wed Aug 02, 2017 11:12 am
Forum: Support (Game Boy Zero)
Topic: GBZ Issues
Replies: 22
Views: 5282

Re: GBZ Issues

Know any decent online seller? For that guage can only seem to find 2 colours at a decent price. Most others seem to be 200m plus just wanted a colour choice and more like 1m then 200
by SmiddyJR
Wed Aug 02, 2017 6:58 am
Forum: Support (Game Boy Zero)
Topic: GBZ Issues
Replies: 22
Views: 5282

Re: GBZ Issues

So I've ordered the replacement part I needed, now the wait begins. While waiting I want to try some of the kynar wire probably the 28awg to rewire my case (had another snap) What is the wire you use for the power and video is this kynar also? . I was looking at possible getting silicone wire for th...
by SmiddyJR
Mon Jul 31, 2017 8:15 am
Forum: Support (Game Boy Zero)
Topic: GBZ Issues
Replies: 22
Views: 5282

Re: GBZ Issues

Its 1.27mm ribbon cable. I separated the wires as it was just hindering my soldering. They are tinned on here so they do have stranding. I use these as well 1 x Hook-up Wire Spool Set - 22AWG Solid Core - 6 x 25 ft. From adafruit they are much more solid. But harder to manipulate, left me with a cou...