Search found 14 matches

by AnotherUsername
Tue Sep 12, 2017 10:05 am
Forum: Support (mintyPi)
Topic: Making your own button PCBs with copper tape and protoboard!
Replies: 7
Views: 2902

Making your own button PCBs with copper tape and protoboard!

I see a lot of people asking about how to create a button PCB using copper tape, but not a lot of guides on how to do so. I wouldn't call this a guide, so much as what I did that worked for me. First, I picked up some 1.5" x 1.25" protoboard from a local shop. I got ones where none of the pads are c...
by AnotherUsername
Thu Sep 07, 2017 4:58 pm
Forum: Support (mintyPi)
Topic: No Sound After Wiring Card with Headphone Jack
Replies: 8
Views: 2734

Re: No Sound After Wiring Card with Headphone Jack

Yes, I just got some progress on it this morning. So, what I did was I used ssh to login to the pi and updated the operating system. Good news! After I got everything updated the pi recognizes the card and stops giving me a bunch of errors! Bad news, still no sound even with the volume at 100%. I e...
by AnotherUsername
Thu Sep 07, 2017 1:29 pm
Forum: Show-off Corner (mintyPi)
Topic: MintyPi Build Without Helder's Boards!
Replies: 5
Views: 4656

Re: MintyPi Build Without Helder's Boards!

*EDIT

Turns out the issue was that the R8 SMD resistor component came off. Looks like I'm getting another sound card!
by AnotherUsername
Thu Sep 07, 2017 11:23 am
Forum: Show-off Corner (mintyPi)
Topic: MintyPi Build Without Helder's Boards!
Replies: 5
Views: 4656

Re: MintyPi Build Without Helder's Boards!

The build has been going along alright. I got the sound cards in, but I've been struggling to get them to work. I have them wired up, but I'm not getting any sound and it looks like I get messages about failed to attach to default sound card. At first I thought it might be because I bridged the data...
by AnotherUsername
Tue Sep 05, 2017 7:34 pm
Forum: Show-off Corner (mintyPi)
Topic: DIY 2.4in LCD in MintyPi!
Replies: 6
Views: 2476

Re: DIY 2.4in LCD in MintyPi!

Really well done! I'm working on my own DIY mintyPis and I was wondering if you could solder directly to the flex cable on those since the PCB it comes on doesn't fit. I was wondering how else to pull off the button PCB. I've been using old graphing calculators and copper tape which is super hit or ...
by AnotherUsername
Tue Sep 05, 2017 11:10 am
Forum: Show-off Corner (mintyPi)
Topic: MintyPi Build Without Helder's Boards!
Replies: 5
Views: 4656

MintyPi Build Without Helder's Boards!

TLDR; What I thought would be a weekend project turned into a two month long learning experience. I've been putting together my own MintyPi using pieces and parts I could find locally while Helder's parts were out of stock. It's been a beast of a project but I've been learning a lot and it's been a ...
by AnotherUsername
Mon Sep 04, 2017 5:56 pm
Forum: Support (mintyPi)
Topic: Issues with screen flickering (not LED)
Replies: 3
Views: 1292

Re: Issues with screen flickering (not LED)

in wich way you provided the screen power ? , how did you connect the screen in general ? if you be a little bit clearer we can try to figure out what's gone wrong. Currently I'm powering it via USB while I get the screen working. It is connected to the GPIOs directly via an 80 pin ribbon cable I s...
by AnotherUsername
Sun Sep 03, 2017 7:53 am
Forum: Support (mintyPi)
Topic: Issues with screen flickering (not LED)
Replies: 3
Views: 1292

Issues with screen flickering (not LED)

I've been having issues with this 2.2" screen. For some reason, it flickers like I'm in an earthquake :shock: http://imgur.com/a/pMf7z http://imgur.com/a/pMf7z I thought it was my wires or possibly my soldering, so first I resoldered all my connections. The issue persisted so I undid them again and ...
by AnotherUsername
Thu Aug 24, 2017 3:01 pm
Forum: Support (mintyPi)
Topic: Black Screen When Alt+F4 Out of EmulationStation
Replies: 3
Views: 1264

Re: Black Screen When Alt+F4 Out of EmulationStation

EDIT: Can confirm that renaming that video fixes this issue!

Thanks Wermy. I'm not home at the moment to test this, but I'll do so and update this post as soon as I can.
by AnotherUsername
Wed Aug 23, 2017 2:40 pm
Forum: Support (mintyPi)
Topic: Black Screen When Alt+F4 Out of EmulationStation
Replies: 3
Views: 1264

Black Screen When Alt+F4 Out of EmulationStation

I was able to get the premade image downloaded and burned to an SD card, and I am able to get it to startup and run in EmulationStation just fine, however, whenever I use ALT+F4 to exit to the console, I get just a black screen. I know the console is working, as I am able to issue commands (I've bee...