function button not working at all

Having trouble with your mintyPi build? Post your questions here!
Post Reply
Abhay
Posts: 15
Joined: Wed Aug 02, 2017 4:17 am
Been thanked: 3 times

function button not working at all

Post by Abhay » Sat May 26, 2018 2:28 am

[img]C:/Users/rajee/Desktop/IMG_2103[/img]

Please, somebody, see this image and tell me why my function button may not be working. I have checked the solder connections and button, both are working fine. Please tell me what to do.
And should there be continuity between the two pins of the button on which the wires are connected

Thanks
Attachments
IMG_2103.JPG
IMG_2103.JPG (44.73 KiB) Viewed 229 times

User avatar
dryja123
Posts: 1008
Joined: Tue May 09, 2017 5:34 pm
Location: Central NJ
Has thanked: 203 times
Been thanked: 527 times

Re: function button not working at all

Post by dryja123 » Sat May 26, 2018 8:23 am

Looks like your jumper wire is going from the CS gpio to the BTN pad. The wire should be in the gpio to the left of the CS pin. Although it is not labeled it is actually the gpio for the function button.

Abhay
Posts: 15
Joined: Wed Aug 02, 2017 4:17 am
Been thanked: 3 times

Re: function button not working at all

Post by Abhay » Mon May 28, 2018 12:26 am

Thanks. SHOULD THERE BE CONTINUITY BETWEEN THE TWO WIRES ON THE FUNCTION BUTTON.

User avatar
rodocop
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 22, 2016 3:14 pm
Location: Saskatchewan
Has thanked: 490 times
Been thanked: 433 times

Re: function button not working at all

Post by rodocop » Mon May 28, 2018 3:04 pm

Abhay wrote:
Mon May 28, 2018 12:26 am
Thanks. SHOULD THERE BE CONTINUITY BETWEEN THE TWO WIRES ON THE FUNCTION BUTTON.
the ground pad of the function button should only have continuity with ground. The other button labelled btn, should only have continuity with the gpio to the left of CS. if you have continuity between both pads of the button you have a short to ground. Most likely on the pi. The GPIO directly below the function button gpio is ground. Use some solder wick to clean up any excess solder from that area. and see if that helps.

Abhay
Posts: 15
Joined: Wed Aug 02, 2017 4:17 am
Been thanked: 3 times

Re: function button not working at all

Post by Abhay » Mon May 28, 2018 9:59 pm

Thanks. It started working.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest