Buttons not responding at retropie home screen

Having trouble with your mintyPi build? Post your questions here!
Mario.Semiglia
Posts: 81
Joined: Tue Sep 27, 2016 4:38 am
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5 times

Re: Buttons not responding at retropie home screen

Post by Mario.Semiglia » Tue Jul 10, 2018 1:09 pm

Hey hallo, I am having similar problem, I have a good connection between gpis and start on the minty board, but the start button won't work, what is weird is that it was working and one day it just stoped doing so... when check connection between start (on gpio) and ground there is also a solid connection... also weird. What should I do? thanks in advance

User avatar
Helder
Trailblazer
Trailblazer
Posts: 2981
Joined: Thu May 05, 2016 8:33 am
Location: Rogers, AR
Has thanked: 1457 times
Been thanked: 3111 times

Re: Buttons not responding at retropie home screen

Post by Helder » Tue Jul 10, 2018 1:42 pm

Might be a bad button, these things have a small flexible metal membrane inside, maybe it broke? Does it still click when you press it?
Chat with me and other members On Discord

Don't contact me about obtaining my board files (as you will not get them). If my Boards or PCB Kits are sold out, they will be restocked as soon as I can get them and there is demand for them. You can join the mailing list on my Website to be notified when they are available.


Helder's Game Tech Website

We will not support any cloned work so don't come to us with technical issues to resolve, go talk to the cloner for help.

Mario.Semiglia
Posts: 81
Joined: Tue Sep 27, 2016 4:38 am
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5 times

Re: Buttons not responding at retropie home screen

Post by Mario.Semiglia » Wed Jul 11, 2018 1:29 pm

yes it does click, but now that you say so, I dont see any other reason why start and ground should be shortened, thanks for pointing that out, I will remove the button and post here the results

Mario.Semiglia
Posts: 81
Joined: Tue Sep 27, 2016 4:38 am
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5 times

Re: Buttons not responding at retropie home screen

Post by Mario.Semiglia » Wed Jul 11, 2018 1:58 pm

well... I remove the button and the start pin and ground are still conected... I am lost, here is a pic
SpoilerShow
minty.JPG
minty.JPG (897.71 KiB) Viewed 998 times

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest