A button not working

Having trouble with your mintyPi build? Post your questions here!
User avatar
Helder
Trailblazer
Trailblazer
Posts: 2333
Joined: Thu May 05, 2016 8:33 am
Location: Fall River, MA
Has thanked: 1230 times
Been thanked: 2865 times

Re: A button not working

Post by Helder » Thu Jul 05, 2018 11:22 pm

Google is your friend and if you know nothing about a project do research about it beforehand so you're familiar with the basics of the Retropie Operating System and the raspberry pi.

Look here for instructions on how to SSH.

http://www.instructables.com/id/How-to- ... troPie-41/



I also fixed your image link.
My Sale Threads:

Retro PSU, 3.5A output!


Chat with me and other members


Don't contact me about obtaining my board files (as you will not get them). Don't contact me about any of my boards if they are sold out, they will be restocked as soon as I can get them.


Don't support thieves like ckliang who copied my AIO to resell and is now cloning the mintyPi, support the original creators and not the thieves!

User avatar
PianoHook
Posts: 12
Joined: Wed Jul 19, 2017 1:01 pm
Location: Old Forge, PA
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: A button not working

Post by PianoHook » Fri Jul 06, 2018 10:05 am

I need the Pi's IP address to use SSH and I cant get it without use of the A button. What do I do? Is there another way to find the IP address?

User avatar
rodocop
Posts: 1301
Joined: Mon Aug 22, 2016 3:14 pm
Location: Saskatchewan
Has thanked: 509 times
Been thanked: 470 times

Re: A button not working

Post by rodocop » Fri Jul 06, 2018 2:55 pm

okay, so i see from the image now that the a buttons is soldered to GPIO 13. Did you add 13 into the retrogame.cfg?

As for the ip, yes, you will need 'a' to open that menu within Retropie. Another option, is to log into your home router, and see the connected devices. If the minty pi is connected it will show up as 'retropie' or something similar and show you the ip. I have no idea how your ISP works, but for me I simple enter http://XXX.XX.X.XXX. (all the x's are actual numbers) Google how to log into your ISP's router, and you should see the pi.

also, if you have access to a bluetooth keyboard, you can simply type ifconfig in the terminal to see the ip.

Mario.Semiglia
Posts: 81
Joined: Tue Sep 27, 2016 4:38 am
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5 times

Re: A button not working

Post by Mario.Semiglia » Wed Jul 11, 2018 9:16 am

hey! SSH is what allows you to enter the retropie system from your computer using wify! for that you will have to conect to the internet on your pi... the easiest way is to insert the sd card on your pc and create a text folder called wifikeyfile.txt on the boot folder... you can find information about that on github.com
https://github.com/RetroPie/RetroPie-Setup/wiki/Wifi
about that because I am not 100% shure of how It works, after that you should plug the micro sd card back on the pi turn it on and see if you can find it on your computer sharing center... after you do that you need to download a progam called putty and with that program you can log in to the systems and modify files using comand as "cd boot" which means change directory to boot and so on... there are lots of tutorials in the internet of how to do so... and then you need to activate SSH, and then you need to change the retrogame.cfg which is on the boot folder using the comand

Code: Select all

sudo nano retrogame.cfg
good luck

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests