Sound help. Sorry!

Having trouble with your mintyPi build? Post your questions here!
Post Reply
mattfl
Posts: 25
Joined: Sun May 22, 2016 1:16 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times

Sound help. Sorry!

Post by mattfl » Thu Jun 20, 2019 6:53 pm

Getting no sound from speaker or headphone.

I’ve checked continuity on all audio pins. I’m getting 5v on the 2 GPIO pins I should be getting 5v on and I get continuity on them. However

On the D1 pin pictured I do not get 5v, I’m showing less than 2.

Also on the U2 I think in the other pic, I also do not get 5v on those pins. Do I need to reflow those?

Help :( just received this boars the other day.
Attachments
2309D541-81AC-41D8-9C48-E00B0C3A5821.jpeg
2309D541-81AC-41D8-9C48-E00B0C3A5821.jpeg (2.2 MiB) Viewed 290 times
C97535E9-1CFE-4FAA-A309-1968CFF0040C.jpeg
C97535E9-1CFE-4FAA-A309-1968CFF0040C.jpeg (2.35 MiB) Viewed 290 times

User avatar
Helder
Trailblazer
Trailblazer
Posts: 2798
Joined: Thu May 05, 2016 8:33 am
Location: Fall River, MA
Has thanked: 1417 times
Been thanked: 3079 times

Re: Sound help. Sorry!

Post by Helder » Fri Jun 21, 2019 6:21 am

Do you have continuity from the 5v GPIO to the D1 pad highlighted on the image on the wiki? I can see you are not powering the Pi & Controller from the powerboard so you are seeing 5V from the usb plugged into the Pi.

If there is no continuity from 5v GPIO to that D1 pad then there is no sound plain and simple, since it relies on 5V from the powerboard or USB power input to work.
My Sale Threads:

Retro PSU, 3.5A output!


Chat with me and other members


Don't contact me about obtaining my board files (as you will not get them). Don't contact me about any of my boards if they are sold out, they will be restocked as soon as I can get them.


Don't support thieves like ckliang who copied my AIO to resell and is now cloning the mintyPi, support the original creators and not the thieves!

mattfl
Posts: 25
Joined: Sun May 22, 2016 1:16 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times

Re: Sound help. Sorry!

Post by mattfl » Fri Jun 21, 2019 7:16 am

Helder wrote:
Fri Jun 21, 2019 6:21 am
Do you have continuity from the 5v GPIO to the D1 pad highlighted on the image on the wiki? I can see you are not powering the Pi & Controller from the powerboard so you are seeing 5V from the usb plugged into the Pi.

If there is no continuity from 5v GPIO to that D1 pad then there is no sound plain and simple, since it relies on 5V from the powerboard or USB power input to work.
You know what, I do not think there is continuity from the 5v to the D1.

If I don't, where should that be coming from.

User avatar
LilTrublMakr
Posts: 243
Joined: Sun Aug 05, 2018 6:39 am
Has thanked: 23 times
Been thanked: 95 times
Contact:

Re: Sound help. Sorry!

Post by LilTrublMakr » Fri Jun 21, 2019 11:28 am

If you don't have continuity between the 5v pin and D1, it means that there is no connection which means you need to reflow those pins on the board. All 5 links in the image below need continuity for sound to work.
Image

mattfl
Posts: 25
Joined: Sun May 22, 2016 1:16 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times

Re: Sound help. Sorry!

Post by mattfl » Fri Jun 21, 2019 2:24 pm

You guys rock! Reflowed the 5v pins and verified continuity between them and D1 and now sound works!

Thanks so much!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest