Display BW corp - cabling - picture trembling

General GBZ-related chat goes here. Share ideas, tips and tricks, or ask questions that don't fit into the hardware/software help forums.
andy---89
Posts: 8
Joined: Mon May 09, 2016 2:26 pm

Display BW corp - cabling - picture trembling

Post by andy---89 » Tue May 10, 2016 12:23 pm

Hi Guys,

I have a small problem with my Display form BW corp.

I've used the following display from BW corp.
http://www.amazon.de/Zoll-Monitor-Tache ... ge_o00_s00

I modified the screen like on Mamo's forum http://sudomod.com/forums/topic/mamos-gbz/
but the cabling did not work for my screen so used the ground(black cable) next to the "TV out"(red cable) see the picture attached.

My screen is working now but the picture is not running smoothly do you have any idea whats the problem or how i can fix this.
Is the cabling bad for my pi zero or display? I'm new at electrical engineering :cry:

thanks for your support :D
Attachments
display  .png
cabling display
display .png (2.68 MiB) Viewed 3205 times
IMG_0583.jpg
running display
IMG_0583.jpg (3.4 MiB) Viewed 3205 times
IMG_0584.jpg
cabeling pi zero
IMG_0584.jpg (2.2 MiB) Viewed 3205 times

mamo
Posts: 4
Joined: Sat May 07, 2016 1:46 am

Re: Display BW corp - cabling - picture trembling

Post by mamo » Tue May 10, 2016 1:57 pm

What do you mean not smooth, do have any delay? You didn't get any result when connecting the black directly to ground on the GPIO?

andy---89
Posts: 8
Joined: Mon May 09, 2016 2:26 pm

Re: Display BW corp - cabling - picture trembling

Post by andy---89 » Tue May 10, 2016 2:29 pm

Hi Mamo,

not smooth means the picture is flickering.

Yes i got just a black screen while connecting the black cable directly to the GPIO ground so first i thought my screen is damaged.

But the article on the adafruit website gave me the idea connecting the cable to the ground next to the tv output :?
https://learn.adafruit.com/introducing- ... eo-outputs

User avatar
crispy_tofu
Posts: 340
Joined: Thu May 05, 2016 1:51 am
Location: Australia
Been thanked: 5 times

Re: Display BW corp - cabling - picture trembling

Post by crispy_tofu » Tue May 10, 2016 5:52 pm

In this case, a video would help a lot. A flickering screen could mean practically anything :)

andy---89
Posts: 8
Joined: Mon May 09, 2016 2:26 pm

Re: Display BW corp - cabling - picture trembling

Post by andy---89 » Wed May 11, 2016 1:39 pm

Hi there :)

Here is a video of the display. The flickering is double fast as the video shows.

https://www.youtube.com/watch?v=L3iLNjY ... e=youtu.be

hope you have any idea :roll:

User avatar
Fleder
Posts: 848
Joined: Thu May 05, 2016 9:04 am
Location: Germany
Has thanked: 182 times
Been thanked: 257 times

Re: Display BW corp - cabling - picture trembling

Post by Fleder » Thu May 12, 2016 12:32 am

andy---89 wrote:Hi there :)

Here is a video of the display. The flickering is double fast as the video shows.

https://www.youtube.com/watch?v=L3iLNjY ... e=youtu.be

hope you have any idea :roll:
I've got a similar problem, although my flickering is not that bad.
But i guess it is just the cheap ass display, i bought.

User avatar
Camble
Posts: 881
Joined: Thu May 05, 2016 2:31 am
Location: Scotland
Has thanked: 269 times
Been thanked: 487 times

Re: Display BW corp - cabling - picture trembling

Post by Camble » Thu May 12, 2016 5:42 am

Have you tried the composite output on another display? Your TV maybe? If that flickers also, it could rule out the display.

Ummi
Posts: 3
Joined: Thu May 12, 2016 6:52 am
Been thanked: 2 times

Re: Display BW corp - cabling - picture trembling

Post by Ummi » Thu May 12, 2016 7:23 am

Hi Andy--89

Today I received the same Display as you. Before and after I did the necessary modifications, so that the display is running with 5 V I discovered that it depends what video source you have connected.

First I was testing the display with my N64. As you can see there is some major flickering going on.

Image

Then I tested the display with my Super Nintendo. Here everything is running smoothly.

Image

So maybe the picture is getting better when you boot directly to Retropi. In my opinion it has something to do with the colour depth or the resolution but this is just guessing. ;)
Unfortunately I don't have a RP0 so I can't test the Retropi / display setup.

I hope this helping you.

User avatar
Robots86
Posts: 268
Joined: Thu May 05, 2016 1:18 am
Location: Birmingham, UK
Has thanked: 39 times
Been thanked: 28 times

Re: Display BW corp - cabling - picture trembling

Post by Robots86 » Thu May 12, 2016 7:53 am

How did you go about removing ic I'm having a nightmare with it

Ummi
Posts: 3
Joined: Thu May 12, 2016 6:52 am
Been thanked: 2 times

Re: Display BW corp - cabling - picture trembling

Post by Ummi » Thu May 12, 2016 8:12 am

@Robots64

I've cutted the pins from the IC with this tool:

Image

After that i desoldered the singel pin leavings. The IC looks really nasty afterwards but who care's :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest