Is this behaviour normal with banggood powerboost?

Having trouble with your GBZ build? Ask your questions here!
Post Reply
jlogo
Posts: 4
Joined: Fri Apr 26, 2019 7:19 am

Is this behaviour normal with banggood powerboost?

Post by jlogo » Thu Jun 20, 2019 1:04 am

Hi,

I am using the popular banggood powerboost but I have a problem when the battery is completly discharged and I want to play and charge at the same time.

This is the scenario:

- battery discharged, gbz doesn't turn on.
- connect 5v IN to powerboost. I get red light.
- turn on gbz. I get blue light.
- gbz starts boot but few seconds later shows the rainbow screen again and starts boot again and again and again...

To avoid this loop I connect 5v IN to powerboost and wait 5 minutes before turn on GBZ.

Is this behaviour normal when the battery is fully discharged? maybe my powerboost is broken?

Thanks

User avatar
VeteranGamer
Posts: 1704
Joined: Thu Jan 26, 2017 11:12 am
Location: London, UK
Has thanked: 499 times
Been thanked: 886 times

Re: Is this behaviour normal with banggood powerboost?

Post by VeteranGamer » Thu Jun 20, 2019 3:46 am

jlogo wrote:
Thu Jun 20, 2019 1:04 am
Is this behaviour normal when the battery is fully discharged? maybe my powerboost is broken?
if you've completely drained the battery.....
or sometimes if you've disconnected the battery from the Generic PSU


you will have to connect a USB cable to the charge/power in.......
(you can leave the USB cable connected and just turn it on... provided the battery is charged/or has charge)


this has been my experience....
(its a couple of dollars PSU)



.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest